Tags

, ,

Durerile la nivel cervical sunt, in mare parte, provocate de pozitia incorecta, de miscarile bruste, sau de efectuarea anumitor activitati ce presupun un efort mult mai mare decat de obicei, dar acestea se pot ameliora sau chiar puteti scapa definitiv de ele cu ajutorul ortezelor cervicale.

 

orb_102_cat (1)-228x228

 

Ortezele sunt acele aparate destinate sustinerii, protejarii sau imobilizarii unei parti a corpului, afectata de o disfunctionalitate locomotorie. In cazul acesta, ortele cervicale sustin si fixeaza zona cervicala a coloanei vertebrale, reducand tensiunea dintre discurile intervertebrale si refacand tonusul muscular.

 

Este recomandat sa folositi orteze atunci cand aveti dureri in zona cervicala, deoarece acestea le usureaza si cresc mobilitatea, ceea ce inseamna ca ajuta la vindecare intr-un timp mult mai scurt.

 

Este foarte bine sa tratati din timp cauza acestor dureri pentru a nu agrava situatia, deoarece durerile pot fi cauzate si de o afectiune a coloanei vertebrale, numita spondiloza, la care nu exista tratament, dar pe care, daca o depistati din vreme, o puteti tine in frau cu ajutorul ortezelor si a tratamentelor balneare.

 

La persoanele tinere, de obicei, durerile provin de la lucrul mult la calculator, pozitia incorecta in fata ecranului si programul prelungit, de aceea trebuie sa fiti mai moderat in ceea ce priveste timpul petrecut in aceeasi pozitie in fata calculatorului.

Advertisements