Tags

, ,

Durerile lombare sunt foarte des intalnite, datorita faptului ca zona aceea este intens folosita, facand conexiunea intre partea de sus si partea de jos a corpului, zona lombara suporta toata greutatea corporala. Durerile lombare pot fi cauza unui efort prelungit sau a statului intr-o pozitie defectuoasa, sau chiar a patului. Aceste dureri se pot trata foarte usor, in doar cateva saptamani cu ajutorul ortezelor lombare.  Totusi, daca durerea nu dispare este esential sa consultati un medic specialist, problemele pot fi de alta natura, iar fara tratament de specialitate acestea se pot agrava.

orteze lombare

Nu este de mirare ca aproximativ 80% din populatia adulta sufera de dureri lombare pentru ca se supun unor eforturi fizice intense, in special cei care desfasoara activitati de ridicare, impingere. Este foarte important sa va protejati, mai ales cand vine vorba de coloana vertebrala, deoarece cele mai multe afectiuni nu sunt operabile cu exceptia herniei de disc, acestea se trateaza foarte greu cu imobilizare la pat in aparat gipsat.

Pentru durerile lombare cauzate de efort, febra musculara sau alte afectiuni usoare se recomanda corsetele medicale, dar si inainte si dupa interventiile chirurgicale, acestea sustin si imobilizeaza zona afectata pentru o vindecare rapida.

Advertisements