Tags

, ,

Pentru ca exista doua tipuri de radiografie, cea simpla si ortopantomografia, puteti sa alegeti ce este mai bine pentru dumneavoastra, dar inainte este necesar sa cunoasteti avantajele si dezavantajele fiecareia in parte. Ortopantomografia este similara unei radiografii clasice, dar rezultatul este mult mai detaliat, avantajul fiind acela ca ofera imaginea intregii danturi si a maxilarului, iar medicul poate examina intregul arc dentar mandibular si maxilar fara a fi nevoie de mai multe radiografii din zone diferite. Ortopantomografia reprezinta o modalitate de radiografiere complexa si completa a dentitiei pacientului printr-o singura imagine.

ortopantomograf27

De ce sa alegem ortopantomografia? De ce sa va radiati de mai multe ori, cand puteti face o singura radiografie concludenta, mai ales ca aceste clasice sunt nocive organismului. Alegeti sa faceti radiografie panoramica deoarece cantitatea de raze in momentul expunerii este mult mai mica si nu afecteaza starea de sanatate si ofera si un diagnostic rapid, corect mai ales in fracturi osoase, dinti neerupti, sau in cazul implanturilor dentare.

Ortopantomografia este recomandata mai ales in cazul copiilor deoarece reduce considerabil din doza de radiatii. Ortopantomograful se foloseste foarte usor, iar examinarea dureaza aproximativ un minut.

Advertisements