Tags

, ,

De cele mai multe ori cand aveti nevoie de un tratament stomatologic va este recomandata si o radiografie fiind necesara pentru obtinerea unui rezultat optim. Deoarece o radiografie inseamna diagnostic corect si rapid si desigur un plan de tratament eficient si adecvat toti medici stomatologi o folosesc. Cea mai buna metoda pentru a scapa de radiatiile unei radiografii clasice este ortopantomografia, realizata cu un ortopantomograf rezulta o iradiere diminuata cu pana la 80% a pacientului, dar si o calitate imbunatatita a imaginii.

ortopantomograf

Ortopantomografia este un tip de radiografie panoramica ce ofera precis raportul dintilor cu formatiuni anatomice vecine: sinusuri maxilare, canale mandibulare iar momentul in care se recomanda efectuarea acesteia este de obicei la inceputul tratamentului pentru stabilirea unui diagnostic corect. Acest tip de echipament stomatologic este foarte util chiar si in cazul implanturilor dentare, tumori, anormalitati osoase deoarce ofera date asupra intregului aparat dento-maxilar.

Care sunt avantajele ortopantomografiei? Utilizarea noii tehnologii de radiografiere reprezinta radiatii scazute semnificativ, timp de executie rapid, complexitatea imaginilor, micsorarea timpului de analiza, dar si o solutie de developare ce are un impact limitat asupra mediului. Investigatia cu ortopantomograful este o metota completa a dentitiei pacientului.

Advertisements