Tags

, ,

Fiecare zi pentru un scafandru este o provocare pentru ca de ei depinde salvarea unei nave sau chiar a unor persoane, lucrarile subacvatice sunt foarte complexe si de aceea necesita persoane foarte bine pregatite, scafandrii profesionisti dar si echipamente si tehnologii de ultima ora. Sudura subacvatica joaca un rol important in mentenanta si repararea navelor, a structurilor metalice si este una dintre cele mai importante lucrari subacvatice pe care o necesita o actiune de ranfluare nave.

sudura subacvatica

Unde se desfafoara lucrarile de reparare a navelor? Activitatile de reparare a navelor se executa in santiere navale, docuri sau chiar pe nava. Munca aceasta se face in interiorul navei, subacvatic sau in aer liber fara sa se tina cont de conditiile meteo, de zgomot sau chiar de pulbere metalica. Lucrarile subacvatice sunt de o dificultate foarte mare mai ales in conditii nefavorabile ca temperaturi inalte sau vreme rea.

Avantajele sudurii subacvatice sunt: costul mult mai scazut decat sudarea pe uscat, scafandrul are o mobilitate mult mai mare, nu este necesar un timp indelungat pentru executie si se foloseste in aplicatii variate. Reparatiile subacvatice sunt mai avantajoase decat cele pe uscat.

Advertisements