Tags

, ,

Furtunile de pe mare pot face multe dezastre navelor si marfurilor pe care le transporta, chiar si personalului. Vremea nefavorabila influenteaza scufundarea navei lovind un obiect submers si sufundarea acesteia, cu tot cu marfurile valoroase, de cele mai multe ori, pe care le transporta. Pentru acest lucru este nevoie de personal calificat care sa intervina cu echipamente si tehnologii de ultima ora pentru lucrari subacvatice de mare dificultate ca sudura subacvatica sau pentru serviciul de ranfluare nave ce presupune aducerea la suprafata a navei si punerea acesteia in stare de plutire.

ranfluare nave

Actiunea de ranfluare nave este foarte dificila daca vremea este capricioasa, este nevoie de personal foarte bine pregatit atat pentru salvarea pasagerilor cat si a navei si marfurilor. Aceasta activitate se realizeaza numai pe baza unor calcule matematice specifice tehnologiei constructilor navale si intr-un timp limita astfel incat sa se poata recupera in mare parte ce era pe vas.

Aceasta operatiune fiind una dintre cele mai complexe se cere foarte multa experienta in domeniu, profesionalism si un portofoliu foarte bogat, toate acestea dobandite in timp. Autorizatiile si certificatele ce atesta toate aceste lucruri sunt foarte importante pentru realizarea lucrarilor subacvatice, dar si pentru contractarea serviciilor.

Advertisements