Tags

, ,

Utilizarea pe scara larga a energiei electrice si avansul tehnologic extrem de rapid au adus in vocabularul curent o serie noua de termeni precum sisteme de conectica, interfata, mufe, invertoare, cabluri USB si altele.

Energia electrica reprezinta viitorul planetei. Existenta, mobilitatea, dezvoltarea individuala si de grup, viata noastra de zi cu zi depinde deja intr-o masura foarte mare de adaptarea la noile conditii si de intelegerea modului lor de functionare. Termenul sisteme de conectica poate parea foarte complicat si mult prea dificil pentru intelegerea noastra limitata. Nu trebuie sa fim ingineri electronisti pentru a intelege ca fiecare dispozitiv pe care il detinem are un mod de a primi si transmite semnal si un mod de a primi energia electrica de care are nevoie. Exista modalitati simple de a realiza conexiuni folosind doua mufe si un cablu si exista sisteme complexe care necesita cunostinte serioase de fizica pentru instalare.

sisteme de conectica

Tehnica medicala se bazeaza pe sistemele de conectica. Aparatele de mentinere a vietii, aparatura electronica din salile de operatie, toate trebuie sa functioneze perfect si sa nu se defecteze aproape niciodata pentru ca viata noastra depinde de ele. Toate aceste aparate sunt conectate la sisteme complexe de energie electrica si interconectate intre ele prin mufe si cabluri dintre cele mai rezistente si mai diverse.

Conectica se afla peste tot in jurul nostru. De la automobilele electrice pana la instalarea unei banale prize, electricienii realizeaza conectari la reteaua de electricitate.

In zilele noastre reteaua de energie electrica si aparatura moderna functioneaza perfect si fara intrerupere. Toate acestea se datoreaza unor oameni care perfectioneaza si actualizeaza in permanenta sistemele de conectare, reteaua de energie si aparatura de care avem atata nevoie. Traim intr-o era electrica aproape perfecta, si ne indreptam spre una a conexiunilor wireless!

Advertisements