Tags

, ,

Multe persoane isi doresc un zambet perfect, care sa atraga atentia si care sa le schimbe cu totul infatisarea. Zambetul alb si stralucitor, de vedeta, se poate obtine in cabinetul stomatologului prin mai multe metode.

Unele proceduri precum aplicarea de fatete, albirea dintilor sau aplicarea de bijuterii dentare tin de o parte a esteticii denumita cosmetica dentara. Aceste proceduri nu au aplicatie medicala desi se fac intr-un cabinet de medicina dentara. Albirea dintilor se poate face acasa cu ajutorul unui gel aplicat in etape succesive sau in cabinet, folosind lampa de albire.

lampa de albire

Cei care isi doresc dinti mai albi cu cateva nuante (se poate merge chiar pana la 6-7 nuante) intr-un timp foarte scurt, apeleaza la o procedura rapida si sigura care implica un gel cu peroxid de hidrogen in concentratie mare, care se aplica pe dinti. Intregul proces este accelerat cu ajutorul unui dispozitiv cu leduri numit lampa de albire. Procedura dureaza aproximativ o ora si poate avea rezultate spectaculoase.

Micile imperfectiuni la nivelul gingiei sau dintilor se pot corecta prin proceduri chirurgicale denumite conturare gingivala sau prin slefuiri selective care se indeparteze unele portiuni mai putin armonioase ale dintilor.

Estetica dentara spune ca dimensiunea si culoarea dintilor naturali sanatosi este adaptata formei si dimensiunii fetei unei persoane. Desi pare ciudat, zambetul sanatos si natural, cu micile lui imperfectiuni, ofera un aspect unic si distinct persoanei care il poarta.

Advertisements