Tags

,

Exista o multime de sloganuri care ne indeamna la o viata traita din plin si la aprecierea faptului ca suntem inca in viata. Cu toate acestea, depresia cronica este mai raspandita ca niciodata desi industria farmaceutica se grabeste sa ne asigure ca poate fi vindecata cu o simpla pastila.

Optimismul si placerea de a trai reprezinta un mod de viata la fel cum si starea de neimplinire constanta este un stil de a gandi negativ. Se pare ca am uitat de faptul ca placerile mici ale vietii sunt la fel de importante pentru sanatatea mentala ca si realizarile mari. O plimbare in parc, o mica excursie, un dus hidromasaj, o ora la coafor sau un masaj de relaxare pot face minuni. De cele mai multe ori insatisfactia, plictiseala, chiar si depresia sunt rezultatele unei rutine zilnice de care nici macar nu ne mai dam seama.

dus hidromasaj

Realizarea faptului ca schimbarea rutinei zilnice este mai mult decat benefica poate readuce starea de bine uitata de multa vreme. Satisfacerea micilor placeri precum relaxarea sub un dus hidromasaj, aduce satisfactie rapida si garantata. Ne gandim mereu ca nu ne putem permite luxuri fie ele si mici. Dar oare ne putem permite luxul de a trai o viata de rutina, insatisfactie permanenta si iritare constanta?

Viata este formata din momente fericite, amintiri pretioase si clipe trecatoare de satisfactie. O ora la spa, un dus cu hidromasaj absolut divin, un pahar de vin sau o masa in familie ne pot reda oricand placerea de a trai. Pastila fericirii nu s-a inventat inca, desi unii vor sa ne faca se credem asta. Optimismul se invata, fericirea si nefericirea se completeaza reciproc si fac parte din caruselul pe care il numim viata. Permiteti-va luxul de a trai, de a invata, de a incerca si de a experimenta placerea in orice forma ar veni ea!

Advertisements