Tags

,

Concediul la Marea Neagra poate fi mult mai mult decat cazarea intr-o pensiune sau hotel in luna August si bataia zilnica pe un colt de nisip pentru vesnica leneveala in soarele arzator. Am auzit pe multi spunand ca evita marea pentru ca nu le place soarele sau pentru ca e pur si simplu prea plictisitor sa te ingramadesti pe plaja cu alte sute de oameni si sa nu ai pic de intimitate.

Cei care au avut insa rabdarea necesara sa exploreze imprejurimile au descoperit multe lucruri interesante in zona Dobrogei. Cazarea intr-o pensiune Eforie Nord nu inseamna ca trebuie sa te limitezi la o bucata de plaja si nici macar la o singura statiune.

pensiune eforie nord

De exemplu, de la o pensiune Eforie Nord se poate pleca intr-o excursie la podgoriile si crama Murfatlar. Excursiile se pot face pe cont propriu, intre Eforie Nord si Murfatlar sunt doar 28 km si se poate ajunge cu masina in doar 30 de minute, sau se pot rezerva prin intermediul unor hoteluri care organizeaza astfel de excursii cu transfer de la si pana la hotel inclus in pret. La Crama Murfatlar se poate face o degustare exceptionala de vinuri si se pot vizita podgoriile vechi si renumite ale zonei. Tot de aici, din portul Murfatlar adica, se pot face plimbari cu barca pe canalul Dunare Marea Neagra.

Dobrogea este o zona vasta, plina de locuri interesante de vizitat daca aveti timpul si rabdarea sa parcurgeti satele mici si oarecum uitate de lume din aceasta regiune. Cetatea Enisala se afla la o distanta de aproximativ 100 km de Eforie Nord, daca doriti sa va aventurati in inima Dobrogei intr-o zi in care nu aveti chef de plaja si de soare in statiune.

Cei care ajung pe litoral nu trebuie sa rateze de asemeni, ocazia de a manca un peste proaspat La Stuf, Kerhana traditionala, vestita aflata chiar in Eforie Nord.

Dobrogea, Constanta, litoralul sunt imposibil de cuprins intr-o singura vacanta dar daca perseverati aveti ocazia sa descoperiti lucruri absolut fabuloase in vechea regiune a Marii Negre.

Advertisements