Tags

,

Era moderna a schimbat total felul ne decoram casele, felul in care muncim, ne deplasam si ne raportam la lucrurile din jurul nostru. Cu doar cateva zeci de ani in urma, modul sofisticat, complex, uneori greoi, dadea tonul atat in decoratiunile interioare cat si in imbracaminte. Astazi predomina stilul minimalist, foarte practic si mult mai elegant. Taietura dreapta, forma curata si simpla se poate observa de la cele mai mic obiect, cum ar fi un intrerupator cu senzori, pana la designul mobilierului.

intrerupator cu senzori

O casa decorata minimalist nu inseamna un spatiu total lipsit de culoare si frumusete. Stilul modern ofera importanta cuvenita fiecarui obiect, fie el intrerupator cu senzori, priza wireless, sau telecomanda multifunctionala dar nu in sensul in care eram obisnuiti. Importanta obiectelor nu este individuala. Ele sunt parte functionala in designul intregului ansamblu.

Designul minimalist se bazeaza mult pe tehnologia wireless si pe automatizare. Spatiul trebuie sa ramana curat, nealterat de lucrurile inestetice, pur functionale ale vietii de zi cu zi cum ar fi cablurile multicolore de care ne impiedicam zi de zi intre birou si biblioteca.

Minimalismul inseamna un joc de alb si negru. Contrastul este punctat de obiecte colorate surprinzator, care atrag doar o secunda atentia, si de obiecte in forme absolut fantasitce, care joaca rolul de vedete ale spatiului fie el livingroom, bucatarie sau baie. Frumusetea se exprima prin simplu, putin si pur atat in culori cat si in liniile designului interior.

Atentia la detalii, implementarea ultimelor inventii in materie de automatizare si aplicarea regulilor de design minimalist va pot face viata mai usoara si mai simpla. Minimalismul e ca un fel de feng shui adaptat oamenilor si vremurilor moderne, rapide si cumva complicate pe care le traim.

Advertisements