Tags

,

Responsabilitatea se invata atat la scoala sau la gradinita cat si acasa. Insa, inainte de a avea copii responsabili, parintii trebuie sa invete ei insisi increderea in fortele proprii si sa le inspire si celor mici acest sentiment placut de putere si vointa. Copiii pot face lucruri care sa ii faca sa se simta puternici si in control inca de cand sunt foarte mici. In loc de a incerca sa le frangem vointa prin pedepse si reguli, putem sa ii implicam in sarcinile de zi cu zi ale familiei. Chiar daca la inceput nu vor face fata, incurajarile ii vor motiva sa persevereze.

organizare petreceri copii bucuresti

Un mod de a invata responsabilitatea poate fi prin implicarea in organizare petreceri copii Bucuresti. Participarea activa in organizarea unui eveniment cu rezultate atat de plapabile cum ar fi o petrecere reusita poate creste enorm stima de sine a unui copil. Desi in mare parte firmele care se ocupa de organizare petreceri copii Bucuresti pun totul la dispozitie, raman destule lucruri de planificat.

Lista de invitati trebuie sa fie responsabilitatea copiilor. Ei stiu cel mai bine pe cine doresc sa invite la propria petrecere. Tema petrecerii, culoarea petrecerii, meniul, muzica toate trebuie lasate la alegerea copiilor.

Multi parinti se plang de faptul ca odraslele lor, adolescenti fiind, nu doresc sa se implice in afacerile si treburile familiei. Nesiguranta, lipsa increderii in fortele proprii sau faptul ca nu au fost invitati sa se implice atunci cand erau mici duce la o stare de apatie si nepasare fata de responsabilitati in adolescenta.

Copiii nu trebuie manipulati, manevrati sau fortati in anumite tipare de gandire corespunzatoare societatii parintilor lor. Unicitatea fircarui individ trebuie pastrata cat mai mult timp intacta.

Advertisements