Tags

,

Copiii au nevoie de vizite regulate la stomatolog. Caria dentara face ravagii in randul adultilor dar mai ales in randul copiilor. Dieta extrem de bogata in produse dulci si lipsa igienei orale corespunzatoare reprezinta o combinatie dezastruoasa pentru dintii celor mici. Pe langa neajunsurile provocate de caria dentara, mai sunt si alte probleme care trebuie observate si tratate la un cabinet stomatologie copii Brasov.

stomatologie copii brasov

Dintii sunt asezati intr-o pozitie perfecta numita ocluzie. Fiecare dinte din partea de sus a maxilarului are un corespondent in partea de jos, pe mandibula. Cariile netratate, problemele de crestere si anomaliile dentare distrug echilibrul perfect al ocluziei iar problemele care urmeaza sunt foarte numeroase. Cabinetele de stomatologie copii Brasov dispun de instrumentar adecvat tratamentelor pentru copii iar medicii sunt specializati in modul de abordare a celor mici.

Asa cum am mentionat, exista anomalii dentare care trebuie urmarite constant de un medic specialist ortodont. Eruptia dentara poate avea loc fara evenimente majore dar exista destule situatii care  necesita interventie rapida pentru a preveni complicatiile ulterioare. Dintii aflati in eruptie sunt destul de mobili. Lipsa spatiului determina inghesuiri dentare. Abundenta spatiului datorata unor extractii dentare poate duce la migrari dentare care sa afecteze ocluzia. Pot exista dinti suplimentari, care necesita extractie, sau dinti lipsa pentru care se instituie un tratament de compensare.

Medicul ortodont trebuie sa observe ritmul de crestere al mandibulei si al maxilarului la copii. Unele probleme de crestere determina anomalii dentare grave. In mod normal cele doua oase trebuie sa creasca in mod egal si constant pentru formarea unei fete armonioase a viitorului adult. In unele cazuri insa maxilarul va creste mai repede decat mandibula sau invers.

Vizitele regulate la medicul stomatolog fie el specialist ortodont sau nu pot scuti parintii si copiii de multe probleme in perioada adolescentei sau in viata de adult. Anomaliile de crestere sunt inestetice si se pot trata numai pana la anumite varste. Dupa trecerea varstei de 12-13 ani oasele isi inchid punctele de crestere si exista foarte putine tratamente care se mai pot face pentru a reglementa anumite situatii problematice.

Advertisements