Tags

,

Cele mai multe instalatii electrice au fost introduse in casele si apartamentele noastre acum cel putin 30-40 de ani daca nu si mai mult. Avand in vedere ca avansul tehnologic masiv bazat pe energie electrica s-a produs in ultimii cincizeci de ani, ne putem da seama ca sistemele electrice de care dispunem nu mai fac fata de multa vreme cerintelor moderne.

Supraincalzirea circuitelor este foarte periculoasa si poate produce incendii. Din fericire exista sisteme gestionare energie care ne pot scuti de astfel de probleme. Bineinteles ca refacerea instalatiei electrice este foarte indicata inainte de instalarea de sisteme gestionare energie. Instalatiile vechi vor face mereu probleme pentru ca nu sunt capabile sa sustina volumul atat de mare de energie electrica de care avem nevoie in zilele noastre. Aparatele de incalzire, aer conditionat, frigiderele, masinile de spalat si restul electrocasnicelor sunt facute sa consume relativ putina energie dar per total se poate totusi depasi capacitatea sistemului.

sisteme gestionare energie

Sistemele de gestionare energie sunt foarte eficiente atat pentru monitorizarea consumului cat si pentru mentinerea echilibrului in circuit. Instalarea unor astfel de sisteme in casele noastre ne fereste de multe neplaceri in cazul intreruperilor bruste de curent, in caz de suprasolicitare a instalatiei electrice si a altor probleme.

Casele moderne se bazeaza pe sisteme automate de monitorizare a instalatiilor de incalzire, de curent, de gaze si de securitate. Aceste sisteme asigura un grad sporit de confort, pot fi oricand monitorizate de la distanta si reduc riscurile de incendii, scurgeri de gaze, intrare prin efractie sau orice altceva ne-ar putea afecta locuintele atunci cand suntem plecati.

Investitiile in astfel de automatizari isi vor dovedi imediat eficienta si necesitatea. Siguranta locuintelor trebuie sa fie intotdeauna prioritara. Instalatiile electrice vechi sunt un real pericol pentru intreaga familie dar mai ales pentru copii. Nu putem risca niciodata sanatatea, siguranta si confortul copiilor nostri!

Advertisements