Tags

,

Protetica dentara a evoluat extrem de mult in ultima suta de ani. S-au facut nenumarate studii care au dus la dezvolatrea de materiale noi, durabile si performante pentru pacient si mult mai usor de manevrat de catre medic. Protezarea clasica si implantologia au evoluat paralel pana la un anumit punct. Descoperirile noi in materie de implanturi au dat avant acestei discipline iar astazi toti pacientii pot beneficia in siguranta de aceasta procedura. Inserarea implantelor in os se face cu ajutorul unui aparat ultraperformant numit fiziodispenser.

fiziodispenser

Acest aparat ofera indicatii foarte valoroase medicului care trebuie sa aplice implantul. Cu ajutorul unui fiziodispenser se pot masura o  multitudine de parametri precum grosimea osului, directia de implantare, adancimea de implantare si altele.

Protezarea clasica are la baza numai materialul biologic disponibil in cavitatea orala a pacientului. Protezele partiale sunt amplasate pe bonturi dentare si pe radacini mai mult sau mai putin rezistente. Inserarea unui implant din titan sau din alte materiale foarte rezistente ofera garantia unei protezari de foarte lunga durata. Procedura de implantare este ceva mai laborioasa dar, asa cum am amintit, evolutia tehnologiei, perfectionarea materialelor, aparatele ajutatoare precum un fiziodispenser ofera mult mai multa siguranta si incredere medicului si pacientuluil.

Utilizarea tehnologiei computerizate in stomatologie transforma total modul in care pacientul percepe procedurile de tratament. Parametrii oferiti de computer sunt foarte exacti lasand foarte putin spre deloc spatiu pentru erori umane si esecuri. Daca in trecut mai existau probleme de apreciere a spatiului necesar protezarii sau esecuri lamentabile in alegerea culorii perfecte a dintilor artificiali, toti acesti parametri sunt preluati de senzori foarte sensibili, analizati de un calculator performant si aplicati perfect.

Tratamentele stomatologice bazate pe implanturi au atins un grad de perfectiune greu de imaginat in trecut. Estetica nu este doar superioara ci este perfecta din toate punctele de vedere. Pacientul este respectat iar medicul este multumit.

Advertisements