Tags

,

Designerul interior poate transforma orice spatiu, fie el mic si banal, intr-un camin confortabil, placut si atractiv. Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi se considera suficient de capabili sa isi amenajeze singuri apartamentul sau casa. Ideea ca nu avem nevoie de o persoana specializata in amenajari interioare este bine impamantenita in mintea noastra si numai un singur lucru o poate schimba: o demonstratie directa a transformarii unui apartament minuscul in care pare ca nu incape nimic, intr-un spatiu perfect utilat si confortabil.

Viziunea unui designer interior asupra spatiului este total diferita de a unei persone fara specializare in acest domeniu. Sa luam de exemplu baile din apartamentele comuniste romanesti. In cele mai multe astfel de spatii pare ca incape un dus baie mica, o chiuveta minuscula si atat. Un designer va gasi suficient spatiu de depozitare, spatiu pentru o cabina de dus cu hidromasaj, spatiu pentru cosmetice, prosoape si alte lucruri necesare acelesi camere cu dus baie mica si atat. Totul tine de ochii celui care analizeaza spatiul si mai ales de ideile de amenajare deja cunoscute de respectiva persoana.

dus baie mica

Trebuie sa recunoastem ca stim mult prea putine lucruri pentru a alege exact ceea ce trebuie unui anume spatiu. Alegerea culorilor, textura mobilierului, parchetul, lumina, toate contribuie la frumusetea si eleganta unei camere.

Exista case si apartamente dificile, in care lumina patrunde foarte putin pentru ca designerul nu a fost prezent la instalarea ferestrelor sau sistemelor de iluminat. Cantitatea de lumina contribuie semnificativ la sanatatea psihica a celor care locuiesc in respectiva casa. Culorile nepotrivite, mobilierul prea mult si prea greoi are efecte negative asupra starii de spirit.

Daca aveti prieteni sau rude care lucreaza in domeniul designului interior, nu ezitati sa le cereti sa va arate apartamente si case la care au lucrat. Cu siguranta veti ramane uimiti de ceea ce poate face un designer!

Advertisements