Tags

,

Daca va apuca transpiratiile reci si ameteala numai la gandul ca trebuie sa mergeti la stomatolog, nu inseamna ca sunteti o persoana speciala. La cei mai multi dintre noi, frica irationala de tratamentele stomatologice depaseste probabil frica de accidente, cutremure sau alte tipuri de probleme medicale. Iata ce puteti face pentru a depasi cu bine vizitele la cabinetul de medicina dentara.

unit dentar

  1. Alegeti un medic care va inspira dumneavoastra incredere. Nu conteaza daca medicul vine cu recomandari speciale sau daca are un unit dentar de ultima generatie. Daca respectivul medic isi respecta pacientii, este amabil, gata sa ofere oricand explicatii si sfaturi, problema fricii este pe jumatate rezolvata.
  2. Alegeti sa aveti incredere in medicul dumneavoastra. Increderea se castiga in timp, dar dupa cateva sedinte de tratament intr-un unit dentar confortabil va puteti da seama daca doriti sa continuati cu acelasi medic sau nu. Odata increderea castigata, veti observa cum o alta parte din frica de stomatolog se topeste ca prin minune.
  3. Nu va fie teama sa puneti multe intrebari si sa cereti explicatii. Orice medic este dator sa ofere explicatii detaliate pacientilor lui. Nu alergati imediat la un alt medic, la rude sau prieteni pentru pareri si explicatii inainte de a fi expus problema medicului dumneavoastra. Nu uitati ca ati hotarat sa aveti incredere in medicul dentist. Comunicati cu el pe parcursul tratamentelor, exprimati-va opinia, cereti oricand ajutorul.
  4. Nu va fie rusine sa spuneti medicului ca va este frica de durere, de ace, de zgomotul turbinei sau de mirosul materialelor. Stomatologia moderna incearca sa rezolve pe cat posibil toate aceste probleme implementand turbine cu zgomot redus, ace cat mai subtiri, atraumatice, medici interesati de bunastarea psihica a pacientilor lor.

De ce credeti ca 99% din populatie este absolut terifiata de stomatolog? Lipsa informatiilor corecte si concrete asupra bolilor si tratamentelor dentare este un prim factor. Lipsa de comunicare eficienta si de incredere in medic este un alt factor. Traumele din copilarie reprezinta o alta componenta a fricii irationale.

Advertisements