Tags

,

Poate ca multi dintre voi ati fost deja cel putin o data la Balcic. Da, e in Bulgaria si da, a apartinut Romaniei pana in 1940 si da, aici se afla resedinta unei regine. Daca tot ati strabatut drum lung pana la Marea Neagra si ati stat o saptamana la o pensiune Eforie Nord e bine sa stiti ca va aflati la doar 100 km de o locatie care chiar merita vizitata, castelul Reginei Maria a Romaniei si gradinile aferente.

vila eforie nord

Regina Maria a ales sa-i fie ingropata inima in aceasta regiune. Daca va aventurati sa-i vizitati domeniul veti vedea si de ce. Oaza de liniste, castelul cu arhitectura care impresioneaza prin simplitate si noblete, gradinile vaste, toate indeamna la meditatie si relaxare a spiritului. Intrarea in actualele gradini botanice ale domeniului costa doar cativa leva. Veti avea insa parte de ore nesfarsite in care sa admirati plante rare, serele aproape unice in care se afla specii deosebite de cactusi, gradinile de trandafiri si plante rare in Europa.

Domeniul se afla pe malul marii asa ca va puteti aseza in deplina solitudine pe o lespede de piatra si asculta zgomotul valurilor asa cum rar o puteti face in alta parte.

Pentru vizita in interiorul castelului trebuie sa platiti o taxa separata. Veti putea admira mobilierul autentic si eleganta clasica a vechilor doamne ale Romaniei. Veti putea respira atmosfera unei alte epoci in care accentul era pus pe simplitate si rafinament si nu pe ostentatie si prost gust.

Va puteti intoarce la o pensiune Eforie Nord in aceeasi zi sau puteti sa mai ramaneti o zi doua in oraselul Balcic daca aveti dispozitia necesara. Frumusetea si linistea locului va vor coplesi cu siguranta. Multi turisti romani spun ca au vizitat domeniul de cel putin cateva ori si ca doresc sa revina aici an de an pentru ca se simt atrasi de calmul locurilor incarcate de istorie.

Advertisements