Tags

,

Cresterea copiilor necesita multa rabdare. Uneori acestia dezvolta niste frici pe care noi, adultii, le catalogam drept capricii sau rautati si pe care incercam sa le indepartam cu forta. Unii copii se transforma in mici monstri incapatanati care aparent nu vor sa mai accepte nimic din ceea ce le oferim noi. Desi ne pun rabdarea la incercare, ar fi bine sa intelegem sursa fricilor sau preferintelor mai ciudate ale copiilor nostri si sa lucram de la radacina spre varf pentru binele lor si al nostru.

Unii copii refuza la un moment dat sa mai faca baie. Daca micutii nu reusesc sa ne comunice eficient sursa neplacerii lor in ceea ce priveste baia, putem sa deducem singuri ca locul nu este destul de atractiv pentru copii. Putem sa incercam tot felul de accesorii, jucarii, accesorii cazi hidromasaj precum seturi de lumini, jeturi calmante sau alte metode prin care sa facem baia cat mai atractiva pentru cei mici.

accesorii cazi hidromasaj

Mirosurile substantelor chimice pentru curatat obiectele sanitare din baie pot fi neplacute pentru copii. Acestea pot fi insa contracarate prin instalarea unor accesorii cazi hidromasaj precum sistemele care pompeaza uleiuri esentiale in apa de baie. Uleiurile naturale sunt perfecte pentru pielea copiilor si ii pot determina pe cei mici sa doreasca singuri ora de baie.

Fricile copiilor nu trec de la sine. Daca cel mic s-a speriat de un paianjen intalnit in baie, va fi foarte greu de convins sa mai intre singur acolo. Uneori apa din cada poate fi prea adanca sau prea fierbinte ducand la senzatii de sufocare sau la experiente asemanatoare inecului.

Observati cu atentie fiecare reactie a copilului la intrarea in baie. Traumele suferite pot fi vizibile imediat chiar daca acesta nu le exprima in mod direct ci doar prin semne. Faceti baia un loc prietenos pentru copii, initiati activitati potrivite pentru ora de baie si aveti multa rabdare cu cei mai fricosi.

Advertisements