Tags

,

Cu siguranta v-ati intrebat macar o data cum se poate lipi ceva sub apa? Sudarea in apa se realizeaza la fel ca cea pe uscat, prin alaturarea a doua iese metalice lipite prin incalzire locala, cu mentiunea ca pe langa electrolizii care se folosesc de obicei pentru o sudare in aer se adauga si alte elemente esentiale ca parafina, celuloid si bitum iar diamentrul trebuie sa fie mai mare de 4 mm. Sudura subacvatica este o procedura foarte cunoscuta si utilizata pentru intretinerea navelor.

sudura subacvatica

Care sunt diferentele dintre sudura subacvatica si cea in aer? La fel ca si alte procedee de sudarare are atat avantaje cat si dezavantaje, dar exista momente in care sudura subacvatica este unica solutie pentru a salva o nava in curs de scufundare intr-un timp record. Unul dintre cele mai importante avantaje este desigur faptul ca  in sudura subacvatica timpul este scurt in executarea lucrarilor, iar acest lucru poate fi esential in ranfluarea navelor.

Sudura subacvatica se foloseste la constructiile metalice aflate sub apa, la repararea navelor, a docurilor, avand aceleasi efecte de imbinare ca si sudura realizata la suprafata, aceasta se poate efectua atat in apa sarata cat si in apa dulce.

Advertisements