Tags

,

Cabinetul unui stomatolog este echipat cu foarte multe aparaturi, folosite pentru diferite tratamente, dar ce ajuta cel mai mult un medic pentru a diagnostica corect o afectiune si la randul ei stabilirea unui tratament corect? Chiar si cei mai buni medici stomatologi au nevoie de un mic ajutor pentru a identifica mai usor problemele ce nu pot fi vazute cu ochiul liber, la o consultatie normala. Ortopantomograful este extrem de util in orice cabinet stomatologic deoarece ofera o imagine de ansamblu a intregii cavitati bucale si s-a dovedit a fi necesar in diagnosticul si eliberarea unui plan de tratament pentru orice afectiune,mai ales in cazul implanturilor dentare, proteze sau aparate ortodontice.

ortopantomograf

Ce se poate depista cu ajutorul ortopantomografului? Radiografiile dentare clasice emit raze X, care daca sunt facute in mod frecvent afecteaza starea de sanatate spre deosebire de ortopantomografia care reduce radiatiile cu pana la 90%. Ortopantomograful poate contribui la depistarea unor fisuri, anomalii, probleme la nivelul gingiei, a unor chisturi sau chiar a cancerului.

Ortopantomograful este necesar in orice clinica de stomatologie deoarece cantitatea de raze din timpul expunerii este foarte mica, iar medicii beneficiaza de un ajutor foarte mare in afectiunile ce nu sunt vizibile.

Advertisements