Tags

,

Acum este mult mai simplu, absolut tot ce se defecteaza se poate repara pe apa si sub apa, la fel de profesionist si durabil. Avand aceleasi efecte ca sudarea pe uscat, cea subacvatica se realizeaza cu ajutorul arcului electric atat in apa sarata cat si in apa dulce. Aceasta impresionanta inventie dateaza inca din anul 1802 si pentru ca industria transportului de marfuri naval s-a dezvoltat continuu, sudura subacvatica se foloseste inca de atunci in mod constant.

sudura subacvatica

Care este diferenta intre sudura pe uscat si cea subacvatica? Cel mai important mijloc de baza la care se apeleaza in cazul ranfluarii unei nave, a repararii instalatiilor dar si intretinerea constructiilor este sudarea subacvatica, deoarece este singura modalitate de sudare care se poate face in contactul direct cu apa. Caracteristicile sudurii subacvatice sunt foarte apropiate de cea pe uscat, de aceea este procedeul cel mai cunoscut si folosit in orice lucrare subacvatica.

Avantajele sudurii subacvatice depasesc cu mult dezavantajele, costul fiind foarte redus, acelasi cu o sudura pe uscat deoarece se folosesc aceleasi echipamente, timpul de executie nu este unul indelungat, iar scafandrul are o mobilitate mult mai mare.

Advertisements