Tags

,

Durerea de genunchi poate aparea la diferite varste, nu numai la batrani, poate fi din cauza reumatismului, poate fi devina suprasolicitarea, alergarea, schimbarea brusca de directie sau folosirea unor greutati mult prea mari, valabil pentru cei ce merg la sala de forta. Aceasta durere variaza in functie de gravitatea problemei, poate fi insuportabila si se rezolva numai cu contributia unui medic sau poate fi de intensitate mica si poate sa treaca cu ajutorul unei orteze pentru genunchi fixa sau elastica pe care o puteti purta pe sub imbracaminte sau la fiecare antrenament pentru sustinerea genunchiului.

orteze genunchi

Care este prima masura pe care trebuie sa o luati in cazul durerilor acute de genunchi? Daca durerea persista si va este dificil chiar si la urcarea si coboraea scarilor aveti nevoie de consultul medicului specialist pentru stabilirea tratamentului correct. Daca durerile sunt usoare, suportabile puteti purta o orteza pentru genunchi si desigur oprirea pentru un moment a activitatilor care va dauneaza.

Foarte importanta in astfel de dureri este preventia, de aceea trebuie sa fiti precaut in cazul alergarilor, sa va antrenati gradat cu halterele sis a va asigurati ca purtati incaltaminte corespunzatoare.

Advertisements