Tags

,

Uneori nu este suficient periajul si o igiena orala strica la domiciliu pentru a evita aparitia cariilor, de aceea pentru inlaturarea definitiva a placii bacteriene este nevoie de un detartraj profesional in cabinetul medicului stomatolog. Doar soctorul specialist va stii sa actioneze pentru eliminarea tartrului, dupa o analiza a intregii cavitati bucale. Pentru ca este una din metodele de prevenire a cariilor, detartrajul este recomadat de toti medicii stomatologi, doar in cabinetele specializate, cu instrumentar detartraj specific.

instrumentar detartraj

Toata lumea se confrunta cu aceasta problema? Nu doar persoanele cu o igiena deficitara se pot confrunta cu tartrul, ci toata lumea, de aceea detartrajul trebuie facut o data la 6 luni, indiferent a suferiti sau nu de afectiuni stomatologice. Detratrajul este procedeul de indepartare a tartrului si a placii bacteriene care conduce la formarea cariilor, iar daca este executat corect, cu un instrumentar detartraj profesional, acesta nu afecteaza smaltul si nu sensibilizeaza dintii.

Depunerile de tartru nu doar conduc la formarea cariilor, ci se numara printre principalii factori care declanseaza bolile parodontale ca gingivita si parodontoza, de aceea este foarte importanta sa preveniti toate aceste lucruri mergand la stomatolog o data la 6 luni.

Advertisements