Tags

,

Cum bine stie toata lumea, vapoarele nu sunt nemuritoare si la un moment dat au nevoie de cateva reparatii, inlocuiri de piese sau alte lucrari pentru a putea iesi in larg cu ele. Inainte de fiecare croaziera vapoarele sunt verificate in toate coltisoarele pentru a nu exista riscul de scufundare, defectare chiar in mijlocul pustiului, de aceea se efectueaza lucrari atat subacvatice cat si la suprafata. Sudura subacvatica este unul din procedeul cel mai des intalnit pentru intretinerea, controlul si reparatia instalatiilor, constructiilor si structurilor metalice ale unei nave.

sudura subacvatica

Cat de complex este procedeul? Sudura subacvatica este un procedeu la fel de complex ca si cel in mediu uscat, dar foarte cunoscut fiind aplicat la lucrarile de reparatii subacvatice si cele de ranfluare nave. Aceasta se poate efectua atat in apa sarata cat si in apa dulce si are aceleasi caracteristici mecanice ca si cea realizata la suprafata apei.

Un mare avantaj al acestei proceduri este acela ca sudura subacvatica are o flexibilitate foarte mare putand interveni in orice coltisor al navei unde nu se poate executa cu nici o alta metoda de sudare, iar timpul este mult mai scurt fata de orice alt procedeu.

Advertisements