Tags

,

De la o anumita varsta sau din cauza igienei orale precare dintii dumnevoastra sufera niste schimbari majore pe care nu trebuie sa le neglijati pentru a nu ii pierde definitv. Una dintre problemele destul de des intalnite este aparitia tartrului care se formeaza in timp prin mineralizarea placii bacteriene impreuna cu sarurile de calciu din saliva. Indepartarea tartrului este necesara deoarece acesta afecteaza sanatatea dintilor si se face doar in cabinetele stomatologice cu instrumentarul pentru detartraj.

instrumentar detartraj

Ce influenteaza aparitia tartrului? In primul rand tartrul nu ocoleste nici o varsta, acesta poate fi intalnit inca de la varsta de 9 ani pana pe la 40, iar acest lucru face ca luciul si albul natural al dintilor sa dispara. In mare parte, vinovati pentru aparitia cariilor sunt persoanele care nu isi periaza dintii zilnic si aceia care consuma in exces alimente bogate in zahar si sucuri acidulate. Pentru a va igieniza correct dintii alegeti un cabinet de stomatologie care foloseste instrumentar detartraj profesional.

Tartrul poate fi indepartat doar de medicul stomatolog, dar pentru a-l preveni nu trebuie sa sariti peste controlul la medicul specialist si nici sa uitati de igiena orala care este foarte importanta.

Advertisements