Tags

,

Probabil din cauza unui accident nefericit sau a unei afectiuni la nivelul coloanei vertebrale, a membrelor inferioare unele persoane raman imobilizate la pat pentru un timp scurt sau indelungat. Dupa o perioada lunga sau chiar scurta de imobilizare in functie de calitatea tesutului dermic al pacientului apar escarole, o afectiune la nivelul pielii ce se manifesta prin inrosirea pielii la inceput, iar netratata ajungand la o rana profunda. Saltelele antiescara sunt medicinale, folosite de pacientii imobilizati la pat pentru a preveni escarele.

saltele antiescara

De ce este utila salteaua antiescara? De cele mai multe ori chiar daca ingrijitorul sau infirmierul muta pacientul de pe o parte pe alta la 2-3 ore acesta poate prezenta in timp escare. Salteaua antiescara este absolute necesara in preventia escarelor si nu este la fel de costisitoare ca un tratamentul si costurile necesare tratarii acestor rani. Atat salteaua cat si pernele pentru escare sunt la fel de utile pentru pacientii imobilizati.

Cu ajutorul saltelelor si pernelor antiescara puteti diminua sau chiar inlatura riscul aparitiei escarelor, de asemenea acestea ajuta la vindecarea escarelor deja aparute la nivelul pielii.

Advertisements