Tags

,

In Romania cel mai des radiografia dentara se efectueaza in centre specializate, unde medicii isi trimit pacientii pentru o investigatie mai ampla, dar si in propriile cabinete, pentru aceia care au echipamente de ultima generatie. Radiografia dentara ofera o imagine mai ampla a cavitatii bucale, astfel medicul poate primi informatii pretioase despre afectiuni pe care nu le poate vedea cu ochiu liber. Serviciul de radiologie dentara Brasov este foarte util in elaborarea planului de tratament si mai ales in cazul implanturilor dentare.

radiologie dentara brasov

Cate tipuri de radiografie exista si care este cea mai des utilizata? Exista numeroase tipuri de radiografie dentara, fiecare dintre acestea avand utilitatea lor cu avantaje si dezavantaje. Ortopantomograma, radiografia dentara retroalveolara, radiografia dentara muscata si radiografia dentara digitala fiind cea mai noua modalitate de realizare a radiografiei dentara. Toate ofera informatii pretioase, unele strict pentru o parte din arcada, altele ofera o imagine panoramica intregii cavitati bucale, cert este ca serviciul de radiologie dentara Brasov este necesar in unele situatii.

Spre deosebire de radiologia dentara clasica, cea digitala ofera o imagine de ansamblu si utilizeaza o doza de radiatii mult mai mica.