Tags

,

Foarte multi soferi fac greseli atunci cand conduc, din lipsa de experienta sau din nestiinta acestea se transforma in reparatii foarte costisitoare de-a lungul timpului. Sunt catea greseli foarte des intalnite, dar care trebuiesc evitate daca doriti ca discul de ambreiaj sa nu se uzeze foarte repede deoarece pretul este unul destul de mare. Atunci cand actionati prea mult pedala de ambreiaj chiar si atunci cand nu este cazul rulmentul de ambreiaj incepe sa scoata un sunet, iar acest lucru insemna categoric ca trebuie sa schimbati discul sau chiar chitul de ambreiaj.

rulment ambreiaj

Cum puteti evita defectarea discului de ambreiaj? Una dintre greselile cele mai des intalnite este cand stati cu piciorul pe ambreiaj chiar si la semafor, acesta trebuie eliberat complet pentru a nu distruge componente precum rulmentul de ambreiaj. O alta greseala ar fi manevrarea incorecta a ambreiajului, in momentul in care schimbati vitezele trebuie sa ridicati piciorul complet de pe pedala, inclusive in treapta intai.

Ambreiajul nu trebuie sa patineze decat putin atunci cand plecati de pe loc, in rest trebuie sa dati drumul complet la pedala pentru a nu ajunge cu ea in service mult prea devreme.

Advertisements