Tags

,

Sterilizarea este importanta in medicina si nu numai, curatenia mentine oriunde un mediu sanatos si steril. Intr-un cabinet stomatologic din cauza rulajului foarte mare de pacienti, dar si pentru ca se utilizeaza dispozitive rotative ce conduc la imprastierea la distanta a materiilor organice ce pot fi contaminate cu bacterii, sterilizarea este absolut necesara pentru a combate dezvoltarea microbilor si imbolnavirea pacientilor. Astfel orice instrumentar stomatologic ce intra in contact cu pacientii se dezinfecteaza cu ajutorul echipamentelor stomatologice de ultima generatie, iar cabinetul se dezinfecteaza constanta cu solutii speciale.

instrumentar stomatologic

Ce este cel mai important intr-o clinica stomatologica? Riscul imbolnavirii cu boli contagioase precum hepatita B si C, Candida albicans, fungicide, sporicide etc. este foarte mare, de aceea pentru a combate sursele de contaminare este necesara dezinfectarea spatiului de lucru cu cele mai bune solutii chimice si sterilizarea instrumentarului stomatologic ce intra in contact cu pacientul. Sterilizarea se face cu ajutorul autoclavului, care garanteaza o sterilizare completa si singura.

Aceste masuri de sterilizare sunt foarte sigure si inlatura orice suspiciune privind riscul de imbolnavire dintr-un cabinet stomatologic.