Tags

,

Pentru ca genunchiul este cea mai mare articulatie a corpului omenesc este si foarte predispus la leziuni din cauza pozitiei lui expuse. Genunchii suporta foarte multa greutate, dar nu pot face fata miscarilor laterale bruste, de aceea majoritatea sportivilor sufera la un moment dat o luxatie, o entorsa sau o durere de genunchi. Durerile e genunchi provin fie din activitatile sportive fie din cauza unor traumatisme sau poate fi o problema de uzare si cedare. Pana se amelioreaza durerile este bine sa va odihniti, sa va protejati si sa purtati o orteza pentru genunchi.

Girl with sore foot on gray background

Cum sa va ingrijiti? Durerea de genunchi nu se poate trata la fel de repede ca o durere de cap, drept urmare trebuie sa va luati gandul de la activitatile casnice, sportive sau recreative deoarece aveti neoie de odihna si pauza in miscare. Pentru a sustine zona afectata este ideala o orteza pentru genunchi, dar pentru un tratament adecvat este cel mai bine sa mergeti la un medic ortoped.

Evitati in acest caz statul pe vine, urcarea si coborarea scarilor, activitatile fizicepana cand genunchii se vindeca definitive.

Advertisements