Tags

,

Iata ca se poate, o planta poate creste fara sol cu ajutorul unor sisteme de cultura interesante, noi, a unei tehnologii de ultima generatie, creata in primul rand pentru a produce hrana pentru populatii tot mai mari chiar si in zone unde pamantul este nefertil. Cultura hidroponica este cel mai nou curent in horticultura, iar acesta presupune cresterea plantelor cu radacinile in apa, intr-o apa bogata in nuntrienti si fertilizatori in functie de nevoile palntei. Sistemele hidroponice variaza in functie de tehnica de irigare sau de aportul solutiilor cu nutrienti catre radacini.

sisteme hidroponice

De ce aveti nevoie pentru a obtine o cultura hidroponica? Foarte important de stiut este faptul ca obtinerea unei culturi hidroponice este destul de simplu de realizat si cu o investitie minima. Un spatiu cat mai mare este  prima investitie si o necesitate pentru construirea acestei activitati. Achizitionarea unor sisteme hidroponice si fertilizatorilor necesari este pasul urmator pentru aceasta constructie.

In cultura hidroponica dilutiile substantelor nutritive se face cu foarte mare precizie, deoarece orice mica greseala poate compromite intreaga cultura, de aceea este nevoie de foarte multe cunostinte in domeniu.

Advertisements