Tags

,

Indiferent de varsta sau de constitutia fizica a fiecaruia nu exista persoana care sa nu fi simtit macar o data in viata o durere de mijloc, de aceea este foarte important sa depistati cauza si sa o eliminati. Sedentarismul, statul la birou sau in picioare timp indelungat, pozitia defectuoasa sau miscarile bruste sunt cele mai intalnite cauze ce ne fac sa resimtim durere la nivelul lombar cel putin o data in viata. Lombostatul este o centura elastica speciala pentru partea lombara ce poate fi purtata oricand, chiar si sub imbracaminte, fiind o metoda de prevenire si de ameliorare a durerilor.

lombostat

Cum alegeti centura lombara? Lombostatul este foarte utilizat in traumatisme, afectiuni degenerative sau modificari patologice ale curburilor coloanei vertebrale. Tipul corsetului il recomanda doar medicul specialist, acesta poate in functie de diagnostic sa aleaga gradul de rigiditate, rolul de corectie sau de fixare. Purtarea corsetului este o componenta a procesului de recuperare, dar in acelasi timp exercitii fizice speciale si alte elemente suplimentare.

Daca aveti un job care va tine mult timp pe scaun, sau in picioare este idel sa purtati un corset pentru sustinerea zonei afectate.

Advertisements