Tags

,

Pizza este deseori asociata cu mancarurile de tip fast food, in fond deloc sanatoasa, ceea ce nu este deloc real si adevarat deoarece pizza este o mancare ce aduce foarte multe beneficii organismului. Ingredientele principale din pizza, sosul de tomate, ceapa, maslinele, ardeiul rosu si chiar blatul aduc un aport de vitamine necesar organismului si lupta impotriva multor afectiuni si boli grave.

Pentru ca ingredientul de baza este rosia si sosul de rosii care contine licopen, un atioxidant natural foarte puternic ce este foarte cunoscut ca ajuta la lupta impotriva diferitelor tipuri de cancer. Iar lucrul cel mai interesant este ca un studiu recent a aratat ca rosiile procesate din pizza sau paste, au un continut mult mai mare de licopen, decat cele proaspete, deoarece in timpul procesarii rosiei, apa se evapora lasand in urma o concentratie mult mai mare de antioxidant.

delivery constanta

In afara de sosul de rosii care este foarte sanatos, mai intalniti si alte ingrediente in pizza benefice organismului. Ceapa este bogata in crom, vitamina C si fibre. Ceapa ajuta la scaderea glicemiei, colesterolului si a tensiunii arteriale. Este benefica pentru oase si lupta impotriva tumorilor. Maslinele contin substante care reduc riscul de aparitie a bolilor cardiace si scad colesterolul. Ardeiul rosu este si el des folosit la prepararea pizzei. Ei sunt foarte gustosi si plini de vitamina C, A si B6.

Pizza ofera atat de multe beneficii incat nu o puteti include in mancarurile de tip fast food, asa ca nu mai stati pe ganduri si comandati o pizza folosind serviciul delivery Constanta.

Advertisements