Tags

,

Igiena orala defectuasa ne conduce in timp catre foarte multe probleme si afectiuni ale dintilor, care la randul lor netratate ne fac sa pierdem dintii naturali si sa apelam la tratamente foarte costisitoare. Nerespectarea regulilor minime de igiena, spalat pe dinti, folosirea apei de gura si a atei dentare, placa dentara se poate transforma intr-un depozit aderent pe dinti ce se numeste tartru. Detartrajul pneumatic permite indepartarea tartrului intr-un timp foarte scurt, nu este traumatizant pentru gingie, nici dureros si nu permite placii bacteriene sa se depuna imediat.

detartraj pneumatic

Ce influenteaza depunerea tartrului? Alimentatia este principala cauza a aparitiei tartrului, dar si obiceiurile acelea de a sari peste periaj. Tartrul se depune de la o varsta frageda, din momentul in care apar dintii definitivi si poate fi intalnit si dupa 40 de ani in unele cazuri. Detartrajul pneumatic se recomanda periodic pentru a nu se ajunge la afectarea gingiei, tesutului de sustinere a dintelui si la final pierderea acestora.

Acumularea de tartru determina inflamarea gingiilor, ceea ce poarta denumirea de gingivita si mai rau de atat boala parodontala, numita parodontoza.

Advertisements