Tags

,

In fiecare an agricultori se confrunta cu aceeasi problema, nu se stie niciodata cat de bogat va fi, ce cantitate vor recolta si mai ales care va fi calitatea roadelor. Din cauza acestui aspect din ce in ce mai multi opteaza pentru agricultura hidroponica deoarece ofera siguranta si o cultura poate si de trei ori mai mare. Investitia nu este una mica, dar se recupereaza inca de la prima recolta. Plantarea culturilor hidroponice se poate face in vata minerala, nisip, argila, poliuretan si multe altele.

vata minerala

Ce se utilizeaza cel mai des in agricultura hidroponica? Vata minerala este una ditre cele mai folosite in acest sens deoarece este usoara, curata si compatibila cu majoritatea sistemelor de crestere, se mai pot folosi si alte materiale, important este ca acesta sa permita radacinilor sa respire, sa retina solutia si sa nu interactioneze cu diferiti compusi ai substantelor nutritive. Vata minerala este umezita la interval fixe de timp cu solutie nutritiva care trebuie sa contina toate elementele necesare plantelor.

 

Cel mai mare avantaj al agriculturii hidroponice este acela ca se fac economii uriase la consumul de apa, utilizandu-se cu 90% mai putin decat in mod traditional.

Advertisements