Tags

,

Probabil ca de multe ori ati fost speriati de ideea unei radiografii de orice fel, dar o radiografie dentara prezinta un risc mult mai mic decat o problema dentara deidentificata si netratata la timp. Ne expunem radiatiilor in fiecare zi din diferite surse naturale sau artificiale precum cuptorul cu microunde, televizorul, telefonul mobil, reprezentand o cantitate mult mai mare de radiatii decat cea primita atunci cand va efectuati o radiogarfie dentara. Clinicile cu aparatura pentru radiologie dentara reprezinta un avantaj in diagnosticare si stabilirea tratamentului adecvat.

aparatura-radiologie-dentara

De ce este recomandata radiografia dentara? De cele mai multe ori afectiunile pot fi vazute doar cu ajutorul radiografiilor, imposibil de vazut cu ochiul liber, de aceea este atat de important efectuarea unei radiografii la indemnul medicului stomatolog. Aparatura pentru radiologie dentara nu trebuie sa lipseasca din clinicile de specialitate, deoarece este un ajutor pentru medici in diagnosticare si tratarea afectiunilor cu precizie.

Radiografia dentara prezinta o imagine a dintilor, maxilarului si tesuturilor inconjuratoare obtinuta prin expunerea la radiatii elctromagnetice, dar care nu afecteaza organismul daca sunt efectuate o data la 6 luni.