Tags

, ,

Pe piata din Romania inca se afla becurile cu incandescenta, intens folosite datorita luminii puternice pe care o emite, chiar daca consumul de enegie este unul foarte mare. Pentru un randament mai mare s-au creat becuri si neoane cu mult mai multe avantaje, cu un consum de energie mult mai mic si o durata de viata mult mai mare. Tubul neon fluorescent este utilizat atat pentru iluminatul casnic cat si pentru cel operational si asta pentru ca va ajuta sa economisiti energia pana la 40% fata de tuburile neon clasice.

tub-neon-fluorescent

Care este cea mai economica alegere? Pentru persoanele cu un buget limitat, dar si pentru cei ce vor sa injumatateasca factura la curent tubul neon fluorescent este cea mai buna alegere. Spre deosebire de vechiul sistem de iluminare cu incandescenta, neoanele reusesc sa economiseasca mai multa energie sis a fie mai durabile. Tuburile fluorescente emit mai putina caldura fata de becurile incandescente si spoturile cu halogen.

Tuburile fluorescente reusesc sa functioneze pe baza unor compusi chimici, care transforma radiatia ultravioleta in lumina vizibila, un principiu total diferit de cel intalnit in cazul becurilor cu incandescenta.

Advertisements