Tags

, ,

Blocurile construite cu ceva vreme in urma, aici vorbim chiar de cateva decenii bune au fost calculate cu un consum de energie electrica mult mai mic decat in prezent, iar acest lucru nu inseamna decat incompatibilitate cu nevoile actuale si suprasolicitarea  instalatiei electrice. Siguranta fuzibila, fiind cel mai des folosita in acel moment, putea face fata unui consum mare sau a unui scurt circuit, insa astazi poate fi de unica folosinta avand in vedere consumul mare de energie din prezent si poate chiar genera evenimente grave in cazul in care nu actionam la timp.

siguranta-fuzibila

Cum ne putem proteja de incidente grave? Cu totii stim ca neglijenta in cazul instalatiei electrice poate avea urmari grave, de aceea este foarte important sa nu alegem nici un fel de practice si improvizatii, deoarece se pot intampla incendii si chiar electrocutari grave. Sigurantele fuzibile nu mai prezinta la fel de multa convingere ca in trecut, de aceea se recomanda inlocuirea acestora cu sigurante automate, care deconecteaza automat toata instalatia electrica in cazul unui eveniment neprevazut.

Pentru siguranta ta si a familiei tale opteaza pentru schimbarea tablourilor electrice vechi, cu unele de generatie noua.