Tags

,

Spre deosebire de blocurile noi construite care au suficiente prize cu impamantare pentru toate obiectele de uz casnic, blocurile vechi, construite cu cateva decenii in urma au nevoie de cateva prize in plus pentru a nu mai utiliza prelungiroarele si pentu a forta astfel instalatia electrica. Cel mai des utilizate sunt prizele din ceramica, dar nici acestea nu au o rezistenta foarte mare, de aceea producatorii au gasit o varianta mult mai buna, prizele duble din plastic ignifug ce ofera protectie sporita impotriva incendiilor.

Cate prize montam in fiecare camera? In living avem nevoie de o priza dubla pentru zona televizorului, o priza tripla pentru un spatiu de birou si o priza langa canapea pe care o puteti folosi pentru un lampadar sau incarcatul gadgeturilor. In dormitor este nevoie de prize langa fiecare noptiera pentru o vezioza si pentru aspirator sau alte obiecte precum telefon, laptop, tableta. In bucatarie este nevoie de cele mai multe prize deoarece exista foarte multe electrocasnice de mari si mici dimensiuni ce necesita alimentare la o sursa de curent.

Montarea prizelor se face doar in medii in care umiditatea nu este permisa, iar pentru a monta in baie se adauga acesteia un transformator.

Advertisements