Tags

,

Electronicele si electrocasnicele trebuie protejate constant de penele de curent si de fluctuatiile de tensiune din reteaua electrica. Un UPS este practic o sursa constanta de curent electric interpusa intre un calculator, o centrala, un data center sau orice alt consumator de energie din mediul industrial sau casnic si reteaua electrica la care este conectat. Atunci cand se intrerupe brusc alimentarea cu energie, UPS-ul industrial mentine aparatele functionale pentru o perioada mai scurta sau mai lunga de timp.

Un UPS industrial este un echipament mult mai sofisticat si mai scump decat un UPS simplu, utilizat la calculatoare sau centrale. Pe langa faptul ca este mult mai mare ca dimensiune si capacitate de stocare a curentului, un UPS industrial regleaza tensiunea si protejeaza mult mai eficient echipamentele mari, utilizate în diferite ramuri de productie.

Fiecare tip de echipament din mediul industrial ar trebui protejat de un UPS. Nu va ganditi ca ar putea fi costisitor achizitionarea unui UPS industrial, ganditi-va doar la momentul in care o fluctuatie de tensiune va poate distruge complet echipamentele si atunci veti putea observa cat de util este si de ce merita sa investiti in acest mod.

Advertisements