Tags

,

Orice pacient imobilizat la pat sau in scaun cu rotile pentru o perioada mai scurta sau mai lunga de timp prezinta risc sporit de escare. Escarele sunt leziuni ale epidermei provocate de presiunea constanta produsa de statul intr-o singura pozitie si de incetinirea sau stoparea fluxului de sange la nivelul tesuturilor afectate.

Escarele trebuie mai ales prevenite prin toate mijloacele posibile si mai apoi tratate cu cea mai mare atentie daca s-au produs deja. Exista destule metode preventive destul de simple iar aici se pot mentiona saltele antiescare si perne antinescare.

Saltelele antiescare sunt compuse din mai multe camere cu aer care se umfla si se dezumfla treptat schimband presiunea de la nivelul corpului si realizand un masaj usor. Contribuie la o mai buna circulatie a sangelui si pot preveni dar si duce la vindecarea escarelor deja instalate. Folosirea de saltele antiescare ar trebui sa fie o prioritate pentru persoanele imobilizate la pat pentru ca sunt igienice, permit o ventilatie mai buna, sunt usor de folosit si mai ales ajuta corpul sa se relaxeze si sa scape de presiunile exercitate de saltelele obisnuite.

Advertisements