Tags

,

Ortezele lombare se pot folosi pentru ameliorarea durerilor musculare din lumbago, sciatica si contracturi musculare dar si pentru a preveni aceste dureri la persoanele sedentare cum ar fi soferii. Un astfel de suport este foarte util si atunci cand practicam anumite sporturi sau pur si simplu cand simtim nevoia de suport suplimentar in activitatile zilnice.

Durerile lombare nu trebuie ignorate pentru ca ele se pot agrava, devenind incapacitante si impiedicandu-ne sa avem o viata normala, independenta si productiva. Orice afectiune trebuie tratata corespunzator cu medicamente, exercitii si orteze lombare recomandate de medici osteopati sau kinetoterapeuti.

O orteza lombara trebuie sa fie comoda, usor de purtat, greu de observat pe sub haine si mai ales sa lase corpul sa respire si transpiratia sa se evapore. Un material textil imbibat de transpiratie nu este de mare ajutor ci din contra poate face mai mult rau. Se poate achizitiona de la magazinele de aparatura si tehnica medicala specializate, la recomandarea medicului si pe marimea corpului.

Advertisements