afectiune coloana vertebrala

 

Orteza lombara a usurat recuperarea.

Pana nu te confrunti cu durere care nu cedeaza, nu te duci la medic. Si te duci la medic atunci cand nu mai suporti durerea. Asa si in cazul meu. Zona lombara a devenit dureroasa la unele miscari, la inceput. Incet, incet, m-am obisnuit cu disconfortul. Apoi, partea inferioara a coloanei s-a rigidizat, iar durerile au devenit acute indiferent de miscare si de pozitie.

Am 36 de ani si fac munca de birou. Stau, mai precis, in fata unui laptop. Eram sedentara, asa ca multi dintre tinerii de azi, iar pozitia mea nu era nici pe departe una corespunzatoare. Coloana vertebrala, in timp, nu a mai reusit sa sustina kilogramele acumulate in plus, neajutata fiind de o musculatura dezvoltata. Vertebrele s-au tasat, iar durerea s-a instalat in timp, pana ce a devenit de nesuportat.

Am consultat medicul ortoped, care mi-a recomandat proceduri medicale, un stil de viata specific unui tanar, cu miscare mai multa si alimentatie care sa sustina consumul psihic, dar si o orteza lombara de recuperare. Am purtat-o permanent, la inceput. Acum, doar acasa. M-a ajutat mult orteza. Multumesc, Tehnico Medical.„(Iarina, 36 de ani, Ilfov)

 

Iarina este exemplul de tanar perfect sanatos, care, din cauza stilului de viata necorespunzator (lipsa miscarii, pozitie la birou incorecta, stres, alimentatie dezechilibrata), a inceput sa se confrunte cu durere in zona lombara. Medicul ortoped i-a recomandat, printre altele, si orteza lombara pe care Iarina a achizitionat-o de la Tehnico Medical.

Daca va confruntati cu dureri ale coloanei vertebrale, mergeti la medic.

Advertisements