tehnico medical torticolis

 

Gulerul cervical semirigid Florida ajuta, ca tratament suplimentar, in sindromul degeneratic al zonei cervicale, in leziune de mandibula, sau, ca imobilizare postoperatorie, in  cazul unei interventii chirurgicale la nivelul coloanei cervicale.

Dar acest tip de orteza cervicala este ideal in cazul unui torticolis sau in cazul unei entorse cervicale. Este simplu de pozitionat si atasat, ajustarea realizandu-se cu sistemul de inchidere velcro. Este ergonomic si usor de acceptat de catre piele. Orteza cervicala semirigida Tehnico Medical este confectionata din material moale, poros, cat sa permita trecerea aerului, este acolperita cu material din bumbac 100%. Pentru rigidizare, orteza prezinta o parte de material din PVC.

Studiile arata ca o mare parte a populatiei adulte se confrunta cu torticolis, procentul fiind in crestere alarmanta in randul tinerilor.

Torticolisul este denumirea medicala pentru ceea ce in popor este cunoscut ca gat intepenit si este o afectiune caracterizata prin durere taioasa, resimtita acut la o miscare a gatului, incapacitate de a rasuci capul, durere de cap si la nivelul umerilor, chiar incapacitate de a misca umerii.

Torticolisul, daca vorbim de cauze precum somnul intr-o pozitie de disconfort pentru zona cervicala, o pozitie incorecta la birou, anxietate si stres, apare, cel mai adesea, dimineata. Si tratamentul principal este asigurat de o relaxare a musculaturii, prin stretching, comprese calde, medicamente si/sau unguente antiinflamatoare si purtarea unei orteze cervicale, de tip guler cervical semirigid Florida.

Daca vorbim despre torticolis din motive medicale mai grave, precum hernia de disc cervicala, boala degenerativa a discului intervertebral, sau osteoartrita cervicala, este absolut obligatoriu sa urmati strict indicatiile medicului specialist. Gulerul cervical ajuta mult, insa este un ajutor conex.

Mai multe detalii despre orteze, tratament al zonei cervicale gasiti pe site-ul Tehnico Medical.