Tags

,

Cele mai multe probleme s-au iregistrat in ultimii ani la energia electrica din cauza instaltiilor vechi, dar si a materialelor de proasta calitate care cedeaza in timp. De ce s-a utilizat pe scara larga aluminiul daca nu este un material ce poate sustine instalatiile elctrice si provoaca daune majore in timp? Intre anii 60’ si 70’ pretul cuprului a crescut foarte mult, fapt ce a condus la renuntarea folosirii acestuia in instalatiile rezidentiale. Cablurile de cupru Constanta se comporta mult mai bine decat cablurile de aluminiu, de aceea majoritatea blocurilor construite dupa anii 80’ le folosesc in instalatile electrice.

Care este diferenta dintre cablurile de cupru si cele de aluminiu? Orice modificare la instalatia electrica se face in totalitate, refacerea instalatiei doar cu cabluri de cupru Constanta, se evita si combinarea cu aluminiu. Cablurile de aluminiu pot da nastere unui incendiu daca legaturile sunt facute prost, sau daca acesta se deformeaza in timp, deoarece aluminiul este maleabil si moale, iar acest lucru creaza conexiuni slabe.

Daca vreti sa identificati firele de aluminiu in instalatia electrica trebuie sa va uitati dupa o culoare argintata, initialele AL scrise pe fire si chiar dupa anul de constructie al blocului.

Advertisements