Tags

,

Doar persoanele care nu au suferit de dureri de spate pot spune ca este simplu si usor, asta pentru ca nu au cunoscut acea durere care nu trece cu nimic, care afecteaza postura si mobilitatea, care pur si simplu te doboara la pat. Pentru durerile de spate si in cazul scoliozelor aparute din adolescenta purtarea corsetului si ortezelor speciale este foarte utila, chiar si suferintele musculare pot fi diminuate cu ajutorul corset hessing, lombostat sau unui corset cervical, depinde de zona afectata.

Cum actioneaza un corset medical impotriva unei dureri de spate? Rolul unui corset hessing sau oricarui alt corset pentru coloana este sa imobilizeze pentru o perioada de timp segmentul respectiv de musculatura. In cazul unei discopatii corsetul nu poate fi purtat mai mult de doua saptamani, zi de zi, deoarece musculatura se leneveste si poate deveni hipotona, iar acest lucru creste instabilitatea si toata greutatea se lasa pe coloana. Pentru a mentine tonusul musculaturii se recomanda odata cu purtarea corsetului medical si gimnastica adecvata.

Achizitionarea unui corset medical este indicat sa se faca de la distribuitori autorizati si farmacii pentru a alege perfect dimensiunea potrivita si pentru o calitate buna.