Tags

, ,

Neoanele florescente intra si ele in categoria becurilor economice, prin folosirea acestora se reduce semnificativ consumul de energie cu pana la 75%. Spre deosebire de neonul clasic, tuburile fluorescente au starter cu circuit electronic, ceea ce permite realizarea unor becuri de mici dimensiuni. Tubul neon fluorescent este alcatuit dintr-un tub de sticla, in interiorul caruia se gaseste o cantitate mica de magneziu si gaz inert, acoperit cu praf de fosfor care incepe sa straluceasca atunci cand lumina ultravioleta il atinge, creand astfel lumina vizibila.

De ce alegem tuburile neon fluorescente? Tuburile neon fluorescente sunt o alegere foarte buna pentru cei cu buget limitat, atunci cand vreti sa faceti o investitie mare si schimbati iluminatul in toata casa. Spre deosebire de lumina incandescenta, folosita la becurile clasice ce au o durata de viata de 1000 de ore, becurile cu lumina fluorescenta pot sa dureze pana la 10000 de ore. Tuburile neon sunt recomandate pentru baie sau bucatarie deoarece emit o lumina rece, puternica ce poate deveni deranjanta in camera de zi sau dormitor.

Daca vrei sa intreprinzi activitati mai solicitante, unde ai nevoie de o lumina puternica, foloseste tuburile neon fluorescente.

Advertisements