Tags

, ,

Cu totii cunoastem deja termenul de bec led, atat de dezbatut in ultima perioada, reuseste incet incet sa inlocuiasca becurile clasice. Pe ce tehnologie se bazeaza becurile led? Becurile led sunt foarte eficiente, chiar si mai eficient decat becurile economice, bazandu-se pe o tehnologie descoperita in anul 1907, dioda emitatoare de lumina.  Un bec incandescent cu cat are puterea mai mare, cu atat luminozitatea este mai puternica, in cazul becurilor led Philips puterea este data de diode, ce schimba proprietatile luminozitatii indiferent de puterea becului.

Iluminatul conventional sau led-urile? Becurile led Philips au facut progrese foarte mari in ultimii ani, astfel incat au reusit sa faca progrese foarte mari si sa emita lumina cat mai apropiata de cea naturala. Beneficiile folosirii becurilor led sunt: durata de viata mai lunga, eficienta energetica, rezistenta la factori externi, emisii UV zero, design adaptabil, sunt ecologice, controlabile si ofera intensitatea maxima inca din prima secunda in care sunt conectate la curent.

Culoarea emisa de un bec led este numita temperatura de culoare si se exprima in grade Kelvin. Becurile led au trei tipuri de culori: alb calda(sub 3000K), alb neutru(intre 3300K-5500K) si rece(peste 5300K).